<![CDATA[Blog]]> https://www.kuptotu.cz/blog/ Sat, 27 Apr 2024 12:27:33 +0000 Zend_Feed http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss <![CDATA[Proč se vyplatí začít vařit na indukci?]]> https://www.kuptotu.cz/blog/proc-se-vyplati-varit-na-indukci/ Jak vaření na indukci funguje

Zatímco plynová nebo sklokeramická deska vytváří teplo bezprostředně na varné ploše, indukce nemá za úkol ohřívat sebe, ale konkrétní předmět.

Tento přenos vzniká prostřednictvím elektromagnetického vlnění. V hrnci, který musí být vyroben z feromagnetického materiálu, poté vznikají vířivé proudy, které se starají o rychlé zahřívání. Indukční deska tedy vytváří teplo přímo v určité nádobě, čímž nedochází ke zbytečným tepelným ztrátám.

K indukční desce patří kompatibilní nádobí

Poměrně mnoho lidí si u indukce stěžuje na to, že na ni nemůže použít jakékoli nádobí. A je pravda, že pro fungování indukce potřebujete feromagnetické hrnce. Na druhou stranu moderní doba už většinou počítá s tím, že jejich zákazník bude chtít vařit na plynu, sklokeramice i indukci, a tak jsou feromagnetické i ty hrnce, které to nemají přímo v popisu.

Pokud vás zajímá, jestli je vaše nádobí feromagnetické, můžete vyzkoušet jednoduchý test. Jestli se na dno vašeho nádobí přichytí magnet, můžete bez váhání vařit na indukci.

Porovnání sklokeramiky, plynu a indukce

A teď pravděpodobně to, na co většina z vás čekala – porovnání.

Vaření na plynu

Vaření na plynu je pro mnoho lidí jakýmsi symbolem tradice, ale pravdou je, že oproti jiným varným deskám si dvakrát dobře nevede. Mezi jeho největší problémy patří špatná práce s teplem a dlouho žhavé prostředí v oblasti plynových zón. Kromě toho je čištění plynové desky poměrně dost složité, což může některým lidem rovněž vadit.

Vaření na sklokeramické desce

Co do úspory energie je na tom lépe sklokeramická deska, která využívá čtyři elektrické topné spirály. Ty jsou ukryté pod hladkou deskou. Výhodou sklokeramiky je hlavně její cenová přijatelnost, nenáročná údržba a příjemný vzhled, který skvěle zapadne do moderní kuchyně. Velkou slabinou je pak velmi dlouhá doba, než se topné spirály zchladí. Navíc, pokud jste někdy čistili sklokeramickou desku, víte, jak nepříjemný tento zážitek je, pokud se vám povede na ni cokoliv připálit.

Vaření na indukční desce

V porovnání s plynem a sklokeramikou vede v rychlosti přípravy jídla jednoznačně indukce. Ta zahřívá hrnce velice rychle a přesně. Navíc u ní nehrozí popálení – teplo se v tomto případě drží pouze spodní strany hrnců. Její velkou předností je okamžitá reakce na regulaci výkonu, minimální tepelné ztráty a bezpečný provoz.

Proč se nám líbí vaření na indukci

  1.  - Nadčasový minimalistický design, který zapadne do každého interiéru.
  2.  - Indukční desky rozpoznají nejen průměr hrnce, ale můžete je bez problémů spojit (v případě, že potřebujete uvařit jídlo v oválném pekáči či jiném nestandardním hrnci).
  3.  - U vaření na indukci se nemusíte bát nechtěného popálení. Jelikož se zde ohřívá pouze hrnec, deska jako taková zůstává vždy chladná.
  4.  - Snadná údržba, na kterou vám stačí obyčejný hadřík.
  5.  - Indukce nabízí přesnou regulaci teploty, díky čemuž si zjednoduší vaření i ti, kteří s ním teprve začínají.
  6.  - Jelikož se na indukci zahřívají pouze hrnce, dochází k velmi rychlé reakci, čímž kromě jiného i zrychlíte celou přípravu vašeho jídla.
]]>
Tue, 31 Aug 2021 17:02:00 +0000
<![CDATA[Podle čeho vybrat nový vysavač?]]> https://www.kuptotu.cz/blog/podle-ceho-vybrat-novy-vysavac/ Výběr podle typu vysavače

Bezsáčkové vysavače

Bezsáčkové vysavače jsou pomyslným nástupem klasickým vysavačů. Veškeré nečistoty jsou zde uchovány v nádobě, kterou je třeba jednou za čas umýt. Nespornou výhodou bezsáčkových vysavačů je fakt, že se vyhnete dodatečným výdajům, které byste měli v případě sáčkových vysavačů.

Máte ve své rodině domácí mazlíčky či děti? Vybírejte bezsáčkový vysavač s HEPA filtrem a cyklónovou technologií. Ta zajistí dokonalé oddělení prachových částic od silného proudu vzduchu a uskladní je ve speciální nádobě.

 

Kdo bude mít z bezsáčkového vysavače největší radost?

Pokud se u vás doma střídají různé druhy podlah a koberců, potřebujete vysavač, který má už v základním balení bohaté příslušenství a zároveň umožňuje regulovat výkon podle typu vysávaného povrchu. Na důkladné vysávání koberců do hloubky si zatím tyčové ani robotické vysavače netroufají. Výhodou je bohatý výběr podlahových vysavačů a i napříč tomu, že jde o tradiční konstrukci, výrobci si dávají záležet na vylepšeních.

Pozitiva:

  • -          Skvělý výkon
  • -          Bez nutnosti kupování náhradních sáčků

 

Vždy je však třeba počítat s tím, že bezsáčkové vysavače mají náročnější údržbu. 

Tyčové vysavače

Tyčové vysavače jsou lehké, snadno se s nimi pracuje a nijak nehyzdí vzhled interiéru. K jejich největším přednostem patří možnost složení na poloviční výšku a úctyhodné množství rozličných provedení. Vybrat si tak můžete například z akumulátorové verze, která vás nijak nebude omezovat v pohybu, nebo síťové. Ve všech případech vám ale tento vysavač precizně vysaje schody, pavučiny na stropě či těžce dostupná místa.


Kdo bude mít z tyčového vysavače největší radost?

Máte doma malé dítě, které dokáže za den vyprodukovat množství drobků? Nebo domácí zvíře, které líná? Bydlíte v menším bytě? Tyčový vysavač vás nenechá ve štychu – je pohotový a čeká na splnění svojí úlohy přímo na dosah vaší ruky. 

Pozitiva:

  • -          Snadná manipulace
  • -          Výborná skladnost

 

V případě akumulátorových vysavačů nesmíte zapomenout na pravidelné dobíjení. 

Robotické vysavače

Chtěli byste se vysávání ideálně úplně zbavit? Pak byste mohli vsadit na robotický vysavač. Dnešní automatičtí pomocníky dokážou efektivně rozpoznat výškové převýšení, spustit se na dálku či najít nejkratší cestu k dokovací stanici. Mezi jejich hlavní výhodu patří bezesporu pohodlné ovládání skrz mobilní aplikaci a fakt, že vám kvalitnější roboti bez problémů i vytřou!


Kdo bude mít z robotického vysavače největší radost? 

Pro každého, kdo už nechce s vysáváním ztrácet drahocenný čas.

Pozitiva:

  • -          Ovládání vysávacího cyklu z mobilní aplikace
  • -          Vysavač nepotřebuje vaše zapojení
  • -          Robotické vysavače nejen vysávají, ale i umývají podlahu

 

Bohužel všechny parádní funkce, které robotický vysavač má, jsou vykoupeny vyšší pořizovací cenou. 

Příkon a výkon

Vybrali jste si typ vysavače a nyní rozmýšlíte nad konkrétním produktem? Pak vám mohou v rozhodování pomoci další parametry v podobě příkon a výkonu.

Sací výkon je hodnota, která udává sílu vysávání, což znamená, že toto číslo chcete vidět co nejvyšší. Oproti tomu sací příkon určuje spotřebu vysavače – čím nižší bude číslo na štítku, tím nižší bude spotřeba elektřiny.

Standardní příslušenství

Většina vysavačů obsahuje i bohaté příslušenství, které vám může vysávání podstatně dost ulehčit.

Nejčastěji pak spolu se samotným vysavačem dostanete:

  • -          Turbokartáč
  • -          Hubici určenou na různorodé povrchy
  • -          Teleskopickou vysouvací rukojeť

 

TIP NA ZÁVĚR

Pokud si vybíráte vysavač s napájecím kabelem, vždy se ujistěte, že je dostatečně dlouhý. Předejdete tak neustálému přepojování z jedné zásuvky do druhé.

]]>
Wed, 30 Jun 2021 15:00:00 +0000
<![CDATA[Trápí vás alergie? Dejte přednost pračce s parní technologií]]> https://www.kuptotu.cz/blog/Dejte-prednost-pracce-s-parni-technologii/ Alergie dávají zabrat každý rok nespočtu lidí a rozhodně nebudeme přehánět, když napíšeme, že dokážou člověku pěkně znepříjemnit den. Ať už vás trápí pyly, roztoče či prachové víření, zmírnit jejich dopad můžete užíváním léků nebo častým úklidem domácnosti. Jak vám ale může s alergií pomoci pračka a sušička?

Seznamte se s technologií Steam™ a Steam+™

Patrní technologie Steam™ a Steam+™, kterou disponují spotřebiče LG, pomáhají v boji proti alergiím poměrně zásadním způsobem – dokážou totiž snížit množství alergenů v pádle až o 99,9 %. Tuto, skoro až kouzelnou funkci, můžete využít jako přídavnou možnost v rámci šesti pracích cyklů, nebo rovnou ve speciálním programu Pro alergiky.

 

Jak to funguje?

Způsob, jakým pračka LG pere v páře, je poměrně jednoduchý. Spotřebič napustí do bubnu určitý objem vody a po dobu 20 minut ji zahřívá do té doby, než se promění v páru a vyplní prostor celého bubnu. V rámci zvoleného cyklu se prádlo průběžně lehce promíchává a napařuje, díky čemuž se zvyšuje i účinnost praní. Po skončení procesu se rozjede standardní program.

 

Jak se od sebe odlišuje technologie Steam™ a Steam+™?

Základní rozdíl je převážně v tvorbě páry. Technologie Steam+™ k jejímu vytvoření nepotřebuje tolik vody – má totiž pod bubnem dostatek prostoru pro vytvoření páry, aniž by prádlo musela navlhčit. Oproti tomu technologie Steam™ musí předtím, než stoupne voda do vnitřku bubnu, prádlo namočit.

 

Jaké výhody vám přinese parní pračka LG

  • -          Pračka LG dokáže zlikvidovat až 99,9 % alergenů v podobě roztočů, plísní, bakterií, virů a dalších alergenů.
  • -          LG je certifikovaná organizací BAF (British Allergy Foundation).
  • -          Parní praní dokáže efektivněji čistit prádlo.
  • -          Prádlo je po vyprání krásně měkké.
  • -          Spolu s technologií Steam+™ dostanete i přídavnou funkci Redukce pomačkání, kterou můžete nastavit pro 6 parních programů.

 

Kompletní péči o prádlo podtrhnou sušičky LG

Možná si říkáte, že sušička prádla je zbytečný luxus, který už potřebovat nebudete, ale opak je pravdou. Když totiž čerstvě vyprané prádlo (zbavené alergenů) vytáhnete a dáte na sušák, vystavíte jej znovu pylu, prachu a dalším nečistotám. Velmi snadno se tak stane, že vaše snaha o čisté prádlo přijde vniveč.

Sušení prádla proto raději přenechte vhodné sušičce, která eliminuje až 99,9 % alergenů a zároveň prádlo sterilizuje. Využít ji navíc můžete i v případě, že jste prádlo předtím vyprali v jiném programu, než Pro alergiky.


Sušička na prádlo

]]>
Tue, 22 Jun 2021 09:46:51 +0000
<![CDATA[Jak vybrat smoothie mixér]]> https://www.kuptotu.cz/blog/jak-vybrat-smoothie-mixer/ Pokud ve vaší domácnosti tento praktický pomocník chybí, poradíme vám, jak vybrat ten, který bude vyhovovat vašim potřebám a nezklame vás ani při intenzivním používání.

Rychlá navigace:

 

Rozdíl mezi klasickým a smoothie mixérem

Máte ve své rodině ponorný nebo stolní mixér a kladete si otázku, proč kupovat další? Ačkoli se může zdát, že vám tyto dva přístroje dostatečně poslouží i při výrobě smoothie, není tomu tak.

Ponorný mixér si totiž poradí pouze s menším množstvím měkčích druhů ovoce nebo zeleniny. Stolní mixér je zase nepraktický ve své velikosti a uspořádání jeho čepelí nemusí zvládnout extrahovat živiny z tvrdých plodů, tak jako to dokáže smoothie mixér.

Hlavní výhody smoothie mixéru:

  • -          Praktický
  • -          Kompaktní
  • -          Lehce se s ním manipuluje
  • -          Jeho čistění je velice snadné
  • -          Výkon a rychlost je nesrovnatelná s ostatními

 

CATLER PB 4011

 

Klíčový je výkon

Nechcete-li u výběru smoothie mixéru strávit mnoho času, doporučujeme vybírat podle toho nejdůležitějšího – výkonu. U něj platí, že čím větší výkon, tím dostanete i spolehlivější mixér.

Pro občasné používání

Chcete-li si nápoj bohatý na vitaminy dopřát jen občas, poohlédněte se po mixéru s výkonem 250–400 W. Ty zvládnou výborně připravit smoothie z měkčích druhů ovoce a zeleniny. S trochou víc úsilí zpracují i tvrdší dužiny a slupky, ale pravděpodobně nedostanete úplně hladký výsledek.

Pro pravidelné smoothie strávníky

Máte-li smoothie opravdu rádi, mohl by vám vyhovovat přístroj s výkonem 500–1 000 W. U takového smoothie mixéru budete mít jistotu, že umixuje i zmrzlé ovoce, které se perfektně hodí pro letní měsíce.

Pro náročné

Smoothie mixéry s výkonem 1 000 W a víc patří mezi nejvýkonnější. Bez problémů zvládnou rozmixovat ořechy, semínka, slupky a mají funkci drcení ledu. Fungují rychle, bezpečně a můžete s nimi pracovat bez přestání.

 

DOMO DO492BL 

 

Rychlost

O tom, za jak dlouho dokáže mixér vložený obsah rozmixovat, rozhodují jeho otáčky. Pokud v tomto ohledu chcete opravdu rychlý výsledek, doporučujeme modely s rychlostí okolo 20 000 otáček/minutu.

Moderní mixéry navíc mají hned několik rychlostí mixování, což nabízí vítaný komfort, který zároveň prodlužuje životnost spotřebiče.

 

SBL 3201GR

 

Materiál

Materiál, z kterého je vyrobena nádoba a tělo, rozhoduje o tom, jak bude zařízení náchylné k pigmentaci a poškození.

Materiál nádoby

Mezi nejčastěji volené varianty patří smoothie mixéry s nádobou ze skla. Tento materiál je vizuálně příjemný, snadný na údržbu a nepodléhá pigmentaci. Na druhou stranu s ním ale musíte zacházet opatrně, protože stačí jeden pád a nádoba může putovat rovnou do koše.

Další možností je vybrat nádobu z plastu. Plast je lehký, vyniká odolností, ale u levnějších modelů se velmi rychle zabarví od ovoce a zeleniny.

Jako poslední se nabízí Tritan – jedná se o vysoce kvalitní materiál, který vyniká tím, že nezachytává pachy a neovlivňuje chuť smoothie nápoje.

Materiál těla

Těla mixérů jsou nejčastěji vyráběna z plastu, nebo nerezu. Plastové tělo najdete většinou o slabších spotřebičů, kde se neočekává vysoké zatížení. Z nerezové oceli se vyrábí, dražší, stabilnější a hlavně výkonnější smoothie mixéry.

 

SENCOR SBL 7175RS

 

Bezpečnostní prvky

Posledním zajímavým detailem může být pro nakupující nabídka bezpečnostních prvků. Pokročilé smoothie mixéry disponují například bezpečnostní a tepelnou pojistkou či stabilizačními protiskluzovými nožičkami.

 

SENCOR SNB 6600BK

]]>
Wed, 26 May 2021 15:49:46 +0000
<![CDATA[Jak se správně starat o lednici?]]> https://www.kuptotu.cz/blog/Jak-se-spravne-starat-o-lednici/ Rychlá navigace:

 

Převoz a umístění lednice

Převoz

Koupili jste si novou lednici, nebo potřebujete tu stávající přestěhovat? Pak budete řešit zásadní otázku, jak na to. Obecně je doporučováno stěhování lednice nastojato, přičemž manipulace s ní by měla probíhat v mírném náklonu vždy nožičkami dolů. Celý převoz spotřebiče by měl navíc proběhnout bez větších nárazů či vibrací během jízdy. V opačném případě totiž hrozí poškození pružiny, která drží kompresor!


POZOR! Při převozu naležato hrozí, že se olej v kompresoru dostane do výměníku tepla!

 

Umístění a rozestup od zdi

Jakmile jste převezli lednici na místo finálního určení, nabízí se otázka ustavení. Pamatujte si, že s každým stupněm nad 20 °C se zvyšuje její spotřeba až o 6 %. Z toho důvodu byste se měli vyhnout umístění vedle sporáku nebo naproti přímému slunci.

Důležité je při výběru místa i rozestup mezi lednicí a zdí. Pokud vaše lednice nedisponuje zabudovanými kolíky, které drží dostatečný odstup, pohlídejte si, aby byl rozestup minimálně 5 cm.

 INDESIT LR7 S2 X

Jak uvést lednici do provozu

Převezli jste lednici na nové místo a dali si práci se správným umístěním? Pak je na řadě otevření uživatelského manuálu, kde se seznámíte s jejími funkcemi a dozvíte se, za jak dlouho lze lednici pustit.

Některé modely můžete vrátit do provozu takřka ihned, u jiných je však zapotřebí počkat i několik hodin. Všeobecně se však můžete řídit doporučením, že pokud přeprava ledničky proběhla nastojato, je vhodné vyčkat alespoň 2 hodiny (při stěhování naležato minimálně 24).

GORENJE R6192LW 

 

Jaká je správná teplota v lednici?

Nastavení ideální teploty je pro bezproblémový provoz velice důležité. Nevhodná je příliš nízká teplota (kdy dochází k námraze potravin), ale i příliš vysoká (kdy dochází k přemnožení bakterií).

Optimální teplota by se v lednici měla pohybovat mezi 4 až 8 °C.

 

Jak si udržet co nejúspornější provoz?

  • -          Neumísťujte lednici na příliš teplé místo.
  • -          Mějte lednici zaplněnou ze dvou třetin – prázdná lednice spotřebuje více energie na chlazení.
  • -          Nenechávejte lednici dlouho otevřenou.
  • -          Nedávejte teplé jídlo do lednice.


TIP: Chcete od své lednice opravdu nízkou spotřebu? Pořiďte si lednici s invertorovým motorem, který vám zajistí skvělé výsledky při minimální spotřebě energie.

WHIRLPOOL W7 921O OX H

 

Správné rozmístění potravin

Přihrádky v lednici nejsou rozmístěny náhodně. Víte, který druh potravin vkládat do vrchní, střední a spodní části?

Spodní část

  • -          Spodní část je ta nejchladnější a obvykle zde najdete i speciální boxy pro ukládání ovoce a zeleniny.
  • -          Těsně nad těmito zásuvkami byste měli umístit maso a ryby. Zároveň byste měli dbát na to, aby maso nepřišlo do styku s jinými potravinami – sladujte ho v uzavřených nádobách, nebo přikryjte potravinovou fólií.

 

Střední část

  • -          Střední část lednice je vhodná pro umístění uzenin, jogurtů, sýrů, másla a dalších částečně zpracovaných potravin.


POZOR! Do střední části patří také vajíčka. Mnoho lidí je vkládá na dveře lednice, zde je však nestabilní teplota, což vajíčkám obzvlášť neprospívá.

 

Horní část

  • -          Horní část lednice patří uvařenému jídlu, rozbaleným potravinám, dortům či chlebíčkům. Obecně byste tam měli skladovat jídlo, které budete v nejbližší době konzumovat.

 

Dveře od lednice

  • -          Dveře od lednice disponují nestabilní teplotou, a proto byste tam měli umístit trvanlivé potraviny, nápoje nebo otevřené víno.

LG GSL760PZUZ  

 

Jak lednici odmrazit?

Moderní lednice dnes disponují systémem NoFrost, který zabraňuje vytváření ledu. Pokud máte ale starší typ, budete ji muset jednou za čas odmrazit. Ideálně v případě, že vrstva ledu přesáhne půl centimetru.

Návod:

  • -          Odpojte lednici ze zásuvky a vyjměte veškeré potraviny.
  • -          Preventivně položte kolem spotřebiče utěrky, které zachytí odtékající vodu.
  • -          Otevřete dveře lednice a nechce působit vnější teplo.
  • -          Pokud byla lednice zakrytá větší vrstvou ledu, můžete opatrně tyto kusy odstranit.
  • -          Jakmile je lednice odmražená (zabere to několik hodin, podle nánosu ledu), pusťte se do čištění vnitřní části.
  • -          Po umytí nechte lednici zcela vyschnout.
  • -          Zapojte ji zpět do zásuvky a po necelé hodině do ni opět naskládejte potraviny.

 

Skladování potravin v mrazáku:

  • -          Spodní část: Vhodná pro skladování ovoce, zeleniny, chleba a pečiva obecně
  • -          Střední část: Vhodná pro skladování masa a ryb
  • -          Horní část: Vhodná pro tvorbu ledu, uchování zmrzliny a dalších mražených produktů
 

LIEBHERR CNPel 4813

]]>
Sat, 17 Apr 2021 10:02:00 +0000
<![CDATA[Jak se vyznat v nových energetických štítkách? Poradíme!]]> https://www.kuptotu.cz/blog/navodnanoveenergetickestitky/ Rychlá navigace

 

V březnu 2021 vyšly v platnost nové energetické štítky, jejichž podobu schválila už v roce 2019 Evropská komise. Neustálý technologický vývoj, a především zmatečný význam znamének „plus” si vyžádaly návrat ke třídám A až G bez přidaných znamének. Ale změn a opatření je více. Jak budou nové energetické štítky vypadat a jaké změny nás čekají?

 

Proč došlo ke změně?

Energetické štítky mají jednoduchou úlohu – informovat o tom, do jaké kategorie energetické účinnosti daný spotřebič patří. Jedná se o systém, který navíc pomáhá spotřebitelům lépe se orientovat při nákupu a rychle identifikovat jejich náročnost.

Systém řazení byl zaveden už v roce 1995 a během let prošel několika změnami. Ještě v nedávné době jsme proto mohli nalézt na spotřebičích například třídu A+, A++ nebo A+++. Tento systém byl však v mnoha ohledech zavádějící a nedokázal jednoznačně rozklíčovat energetickou úsporu. Pro příklad ještě uvedeme fakt, že nyní se kategorie A+ řadí v úspornosti až na třetí místo!

 

Kterých spotřebičů se nové řazení týká?

Evropská komise schválila hned šest skupin spotřebičů, kterých se budou nové třídy týkat. Níže uvádíme jejich názvy.

  • -          Myčky na nádobí
  • -          Pračky a kombinované pračky se sušičkou
  • -          Chladničky, mrazničky a vinotéky
  • -          Svítidla (od 1.9.2021)
  • -          Elektronické displeje (televizory, monitory atd.)
  • -          Komerční chladicí zařízení (komerční chladničky používané v prodejnách a prodejních automatech)

 

Jak vypadají nové energetické štítky?

Nová stupnice

Zásadní změnou prošla vizualizace jednotlivých tříd. Nové energetické štítky se pyšní pouze abecedním uspořádáním od A po G, přičemž písmeno A označuje nejúspornější variantu.

Více informací

Od roku 2021 navíc kromě základní energetické úspory zjistíte i další energetické a neenergetické informace (například o spotřebě vody na každý mycí cyklus, o skladovací kapacitě, vydávaném hluku atd.). Spolu s efektním vizuálním řešením jsou nyní uživatelsky příjemné a vedou k lepšímu porovnání výrobků.

Úprava měření

Změnou prošla i metodika měření, která se týká myček, praček a kombinovaných praček se sušičkou. U těchto produktů najdete místo roční spotřeby počítané z ročního průměru spotřebu na 100 pracích/mycích/sušících cyklů.

 

Výhody nového značení

Asi největší výhodou je přehledné řazení a rychlá orientace. Nové označení disponuje pouze třídou A–G, což umožní spotřebitelům snadné rozpoznání toho nejúspornějšího produktu.

Dalším přínosem je, že nový způsob štítkování bude moci držet krok s technologickým pokrokem, protože poskytuje dostatečnou rezervu ve zlepšování a zdokonalování energetické účinnosti spotřebičů.

 

]]>
Thu, 15 Apr 2021 23:01:00 +0000
<![CDATA[Podle čeho vybrat rychlovarnou konvici?]]> https://www.kuptotu.cz/blog/podlecehovybratrychlovarnoukonvici/ Rychlá navigace:

 

OBJEM A PŘÍKON JE ZÁKLAD

Objem

Než se vydáte na nákup rychlovarné konvice, měli byste si ujasnit, jaký objem bude pro vás nejvhodnější. Pomoc by vám mohl příměr, že z 1 l vody naservírujete zhruba 4–5 šálků čaje/kávy. Pokud bude ovšem spotřebič sloužit pouze jedné osobě, nebojte se vybrat konvici s menším objemem.

Pozor byste měli věnovat i rysce, která ukazuje minimální objem vody. Na jeden šálek stačí v průměru 250 ml, vyšší hranice rysky vás během přípravy zbytečně připraví o energii.

Příkon

Příkon určuje spotřebu energie a dobu, za kterou konvice přivede vodu k varu. Čím bude mít větší příkon, tím rychleji budete mít uvařenou i vodu.

Standardní příkon konvice o objemu 1,5 l by měla mít příkon minimálně 2 000 W. Menší, cestovní, konvice si ale vystačí s příkonem do 1 000 W.

ELECTROLUX EEWA 3330

VÝBĚR PODLE MATERIÁLU

Nerezové rychlovarné konvice

Nerezové rychlovarné konvice patří k nejvíce prodávanému zboží. Mezi jejich kladné vlastnosti patří sympatický design, který skvěle ladí s moderní kuchyní a poměrně široká paleta tvarů a velikostí. Oproti plastové konvici se navíc může pochlubit celou řadou vychytávek, které vaši přípravu ranní kávy/čaje ještě více zpříjemní.

Výhody:

  • -          Mívají moderní design
  • -          Poměrně snadno se udržují
  • -          Disponují pokročilými funkcemi
  • -          Mají dlouhou životnost
  • -          Příjemný poměr cena/výkon

Nevýhody:

  • -          Konvice se může při vařené dost zahřívat
CONCEPT RK 3170

Plastové rychlovarné konvice

Plastové rychlovarné konvice patří cenově k nejvýhodnějším spotřebičům. Jejich hlavní výhodou je nízká hmotnost a velké množství barevných variací. Bohužel na většině z nich jde nízká cena velmi rychle poznat. Z toho důvodu jsou skvělou volbou pro první bydlení, internát nebo kolej.

Výhody:

  • -          Jsou cenově nejdostupnější
  • -          Mají nízkou hmotnost
  • -          Nepřeberné množství barevných variací

Nevýhody:

  • -          Občas působí laciným dojmem
  • -          Většina z nich nemá pokročilé funkce
SENCOR SWK 1012BL konvice

Skleněné rychlovarné konvice

Skleněné rychlovarné konvice patří jednoznačně k nejelegantnějším. Čistý vhled spolu s LED podsvícením vytvoří krásnou atmosféru, díky které si přípravu horkých nápojů ještě více zamilujete. U skleněné konvice však musíte dávat pozor na rozbití a vodní kámen.

Výhody:

  • -          Krásný moderní design
  • -          LED podsvícení
  • -          Mají pokročilé funkce
  • -          Některé disponují sítkem na čaj

Nevýhody:

  • -          Jsou náročnější na údržbu
  • -          Je třeba myslet na odstraňování vodního kamene
  • -          Mohou se rozbít
 CONCEPT RK4120

Keramické rychlovarné konvice

Keramická rychlovarná konvice se svým zajímavým designem vynikne v každé domácnosti. Jelikož je vyrobena z keramiky, poměrně dost vydrží, je zdravotně nezávadná a má skvělé izolační vlastnosti. Velmi dobře také pohlcuje hluk a je tedy v porovnání s ostatními konvicemi mnohem tišší.

Výhody:

  • -          Zajímavý vhled, který se hodí i do tradiční kuchyně
  • -          Velmi úspěšně izolují teplo
  • -          Bývají méně hlučné

Nevýhody:

  • -          Vyšší cena
  • -          Větší hmotnost
 CONCEPT RK0040

VÝBĚR PODLE VZHLEDU

Rychlovarná konvice patří mezi malé, ale poměrně dost viditelné spotřebiče. Z toho důvodu je vhodné zvážit koupi i podle vzhledu.

Pokud disponujete moderní kuchyní, určitě si vyberte z nabídky nerezových nebo skleněných konvic, které působí elegantně a velmi pěkně se na ně kouká. Naopak tradičně navržená kuchyňská linka tento styl moc neocení. Tady spíš využijete plastové a retro konvice.

DE LONGHI KBOV 2001 GR

CO BY MĚLA RYCHLOVARNÁ KONVICE UMĚT?

Ukazatel vodní hladiny

Základ, kterým disponuje většina varných konvic, je ukazatel vodní hladiny. Díky tomu budete mít vždy přehled, kolik vody uvaříte, aniž byste zbytečně spotřebovávali energii.

Příklad rychlovarné konvice:

 

Automatické vypnutí

Další vlastnost, kterou dnes disponují snad všechny varné konvice. Automatické vypnutí vám umožňuje bez problémů od konvice odejít, aniž byste se museli bát, že se voda během vaší nepřítomnosti vyvaří.

Příklad rychlovarné konvice:

 

Regulace teploty

Velice užitečná funkce v podobě termoregulace nabízí možnost nastavení ohřevu vody na určité stupně. Tuto vlastnost ocení nejen milovníci sypaných čajů, ale i maminky s malými dětmi.

Příklad rychlovarné konvice:

 

Funkce udržení teploty

Další příjemná funkce v podobě Keep Warm je schopna nastavenou teplotu v konvici udržet několik desítek minut.

Příklad rychlovarné konvice:

 

Sítko na čaj

Patříte-li mezi milovníky sypaných čajů, tato vlastnost je přímo pro vás. Některé konvice totiž disponují vyjímatelným sítkem na čaj! Zároveň si však doporučujeme pohlídat, aby byl spotřebič vybaven i termoregulací.

Příklad rychlovarné konvice:

]]>
Thu, 01 Apr 2021 14:03:23 +0000
<![CDATA[TOP 3 pračky, které vám ušetří čas i peníze]]> https://www.kuptotu.cz/blog/TOP3prackykterevamusetricasipenize/ Právě z toho důvodu jsme se rozhodli vybrat TOP 3 nejoblíbenější pračky, které jsou kvalitní a zároveň se drží u našich zákazníků na předních příčkách nákupů.

Rychlá navigace:

 

BEKO WRE6612CSBSW

Jako první jsme si pro vás připravili elegantní pračku Beko WRE6612CSBSW, která se se svou hloubkou hodí i do menších koupelen! Na své poměrně střídmé rozměry disponuje kapacitou 6 kg, snadným ovládáním a inteligentními programy, které vám doopravdy ušetří čas i peníze.

Pračka Beko potěší nadšené sportovce, kterým je určen speciální program Sport, který z oděvů odstraní veškeré nečistoty, aniž by poškodil jejich funkčnost. Na své si však přijdou i milovníci hedvábí a vlny, protože si spotřebič bez problémů poradí i s tím nejjemnějším materiálem.

Dlouhou životnost podporuje Hi-tech topení, které je chráněno před korozí a vodním kamenem, a program CrumClean, který je navržen tak, aby odstranil z bubnu veškeré zbytky prášku, textilie nebo aviváže.

Velkou výhodou pračky Beko WRE6612CSBSW je také program Hygiene, který odstraní z oblečení většinu bakterií, mikroorganismů, pylů a dalších alergenů. Zapomenout bychom však neměli ani na extra krátký program Xpress Super, který vypere 2 kg prádla za 14 minut nebo Denní Express, který při 30°C vypere plnou pračku za rekordních 28 minut!


Proč si vybrat pračku Beko WRE6612CSBSW?

  • - TOP 1 na Heurece
  • - Výběr až z 15 programů
  • - Vejde se i do menších koupelen
  • - Rychlé vyprání do 30 minut
  • - Snese až 6 kg prádla
  • - Poniklovaná vrstva topení chrání před korozí a vodním kamenem
  • - Hlučnost jen 62 dB
  • - Program Hygiene zajistí hygienicky čisté prádlo, které bude šetrné k citlivé pokožce
  • - Samočistící program DrumClean
  • - Speciální program na vlnu
  • - Doplňkové funkce: předpírka, rychlé praní, extra máchání+, čištění bubnu, odložený start

 

Hlavní programy:

Bavlna

 silně nebo středně znečištěné bavlněné prádlo

Bavlna Eco

 ekologické praní pro bavlněné a lněné oblečení

Syntetika

 mírně znečištěné syntetické, bavlněné smíšené tkaniny

Mix

 smíšená náplň mírně znečištěných bavlněných a syntetických tkanin

Rychlé

 funkce rychlého praní, délku lze snížit až na 14 minut

Spodní prádlo

 můžete prát jemné prádlo, které je určeno pro ruční praní a jemné dámské spodní prádlo

Péřové oblečení

 kabáty, vesty, bundy, apod. obsahující peří s visačkou „Praní v pračce“

Jemné

 můžete prát jemné prádlo, například bavlněné/syntetické pletené oblečení nebo punčochy

Máchání

 k oddělenému máchání nebo škrobení

Tmavé/ Jeans

 k ochraně barvy oděvů tmavé barvy nebo riflí

Sportovní

 oblečení pro sport a volný čas vyrobené z mikrovláken

Košile

nežehlivé košile nebo halenky vyrobené z bavlny, lnu, syntetických vláken nebo smíšených tkanin

Vlna/ Ruční praní

 prádlo vypere velmi jemnými pohyby, aby nedošlo k jeho poškození

Hygiene/ Dětské

 dlouhý program, který můžete použít pro prádlo vyžadující hygienické praní při vysokých teplotách s intenzivním a dlouhým pracím cyklem

Odstřeďování

 manuálně zvolte délku a rychlost odstřeďování

 

AEG L7FBE48CS

Hledáte-li pračku, která se postará o velkou rodinu, pak byste se měli podívat na AEG L7FBE48CS. Kromě nadčasového vzhledu vám totiž vypere 8 kilogramů prádla v neuvěřitelně tichém režimu!

Pračka AEG nabízí možnost zakončit prací cyklus pomocí páry, díky čemuž se postará o to, aby bylo prádlo hebké nepomačkané. Každého zaměstnance v kanceláři navíc potěší program určený na jemné prádlo. Ten totiž zajistí důkladné promíchání aviváže s vodou tak, aby nedošlo ke ztrátě kvality oblečení ani po mnoha vypráních.

Kromě výše uvedených vychytávek nabízí pračka AEG L7FBE48CS i regulovanou spotřebu vody a energie. Pomocí speciálně navržených senzorů inteligentně ovládá nastavení cyklu a stará se o to, aby prádlo dostalo přiměřené množství vody a bylo v pračce pouze nezbytně nutnou dobu.

Třešničkou na pomyslném dortu je pak funkce TimeSave, která umožňuje vyprat prádlo za velice krátký čas. I přes zkrácenou dobu praní dostanete do rukou čisté, dokonale vyprané a voňavé prádlo s menším dopadem na životní prostředí.


Proč si vybrat pračku AEG L7FBE48CS?

  • - TOP 3 na Heurece a v roce 2019 dostala ocenění Produkt roku 2019
  • - Kapacita prádla až 8kg
  • - Záruka 5 let na celý produkt
  • - Motor s doživotní zárukou
  • - Tichý provoz při odstřeďování (75 dB)
  • - Rychlé vyprání za 20 minut
  • - Šetrné zacházení s vodou a energií pomocí technologie ProSence®
  • - Prací cyklus zakončen párou zabraňuje nechtěnému pomačkání
  • - Technologie Fuzzy Logic, reaguje na množství náplně
  • - Speciální program na vlnu a hedvábí
  • - Vybavení proti vyplavení se senzorem AquaControl
  • - Doplňkové funkce – extra máchání, odložený start, funkce na odstranění skvrn
 

Hlavní programy:

Bavlna

 silně nebo středně znečištěné bavlněné prádlo

Eco 40–60

 ekologické praní pro bavlněné a lněné oblečení

Syntetika

 znečištěné syntetické nebo smíšené tkaniny

Antialergický

 program pro prádlo odbourávající pyly a další alergeny

Rychlý program

 vypere 3 kg prádla za 20 min.

Pára

 cyklus zakončen párou zabraňuje pomačkání oblečení

Jemné prádlo

 můžete prát jemné prádlo, například bavlněné/syntetické pletené oblečení nebo punčochy

Džíny

 k ochraně barvy riflí

Outdoor

 oblečení pro sport a volný čas vyrobené z funkčního materiálu

Lůžkoviny

 vhodné na praní přikrývek

Vlna/Hedvábí

 prádlo vypere velmi jemnými pohyby, aby nedošlo k jeho poškození

 

AEG L6FBG68SC

Moderní pračka AEG L6FBG68SC přináší svým majitelům praní s kapacitou až 8 kg v energetické třídě C, což ocení každý, kdo chce své výdaje v domácnosti maximálně minimalizovat.

Pračka AEG disponuje Invertor motorem, který nepoužívá uhlíky, díky čemuž se řadí mezi extrémně tiché a úsporné spotřebiče. Kvalitním motorem však výbava pračky ani zdaleka nekončí. Pomocí technologie ProSence™ budete mít program vždy upraven tak, aby se prádlo vypralo v co možná nejkratším čase a zabránilo se jeho zvýšenému opotřebení.

Pračka rovněž potěší i majitele sportovního oblečení. Program New Outdoor, který je určen pro praní funkčního prádla, šetrně odstraní nečistoty, aniž by narušil jejich prodyšnost, vodoodpudivost nebo nepromokavost. Pračka však potěší i jedince s citlivou pokožkou – pro ty je určen program, který odstraňuje z textilií mikroorganismy, bakterie a pyly, které mnohou kůži dráždit a vyvolat nepříjemnou reakci.

Za zmínku rozhodně stojí i funkce SoftPlus, která zajišťuje rovnoměrnou distribuci aviváže. Tkaniny jsou díky ní ochráněny, vydrží déle a jsou extrémně příjemné na dotyk.


Proč si vybrat pračku AEG L6FBG68SC?

  • - TOP 6 na Heurece
  • - Kapacita prádla až 8kg
  • - Záruka 5 let na celý produkt
  • - Motor s doživotní zárukou
  • - Tichý provoz při odstřeďování (75 dB)
  • - Rychlé vyprání za 20 minut
  • - Šetrné zacházení s vodou a energií pomocí technologie ProSence®
  • - Speciální program na vlnu
  • - Vybavení proti vyplavení se senzorem AquaControl
  • - Doplňkové funkce – extra máchání, odložený start, funkce na odstranění skvrn
 

Hlavní programy:

Bavlna

 normálně zašpiněná bílá a barevná bavlna

Syntetika

 normálně zašpiněné prádlo ze syntetických nebo směsných tkanin

Antialergický

 program odstraňuje mikroorganismy, bakterie a další částice vyvolávající alergickou reakci

Rychlý program

 vypere prádlo za 20 min.

Jemné prádlo

 prádlo z jemných tkanin jako akryl, viskóza či polyester

New Outdoor

 na syntetické sportovní prádlo a funkční tkaniny

Lůžkoviny/Sportovní oděvy

 vhodné na praní přikrývek

Vlna+

 vlna vhodná k praní v pračce, vlna určená k ručnímu praní a jemné tkaniny s označením „ruční praní" na etiketě

 

Funkce navíc:

  • - Vlastní nastavení prací teploty
  • - Vlastní nastavení počtu otáček
  • - Funkce na optimalizaci dávkování aviváže a zlepšení měkkosti prádla
  • - Odložený start
  • - Možnost zvolit si máchání navíc, nebo máchání bez praní
  • - Pomocí programu TimeSave můžete zkrátit dobu praní
  • - Funkce ECO pro úsporu energie s kvalitním výsledkem praní
  • - Možnost vypnout nebo zapnout zvukovou signalizaci po doprání
]]>
Mon, 22 Mar 2021 13:05:31 +0000
<![CDATA[Jak vybrat pánský holicí strojek?]]> https://www.kuptotu.cz/blog/jakvybratpanskyholicistrojek/ Rychlá navigace:

 

Výběr strojku podle typu vousů a pokožky

Ještě předtím, než se pustíte do samotné koupě holicího strojku, byste měli zjistit, jaký typ vousů a pokožky máte.

Například tmavovlasí muži s velmi hustými a tvrdými vousy by se měli dívat po výkonnějším zařízení, zatímco mladí muži, kterým rostou vousy sporadicky, nejsou nijak omezeni.

Ještě víc důležitým parametrem je však typ vaší pokožky. Pokud si můžete bez problémů nanést na tvář alkoholovou vodu po holení a vaše pokožka nekřičí červenou reakcí, disponujete odolnou pletí, která snese jakýkoli holicí strojek. Naopak muži s citlivou pokožkou, kteří jsou náchylní k zarůstajícím vousům, pupínkům a zčervenání, budou muset hledat řešení speciálně navržené pro jejich pleť.

 

Planžetový holicí strojek

Planžetové, neboli fóliové, holicí strojky disponují břity, které jsou schované pod tenkou planžetou.

Mezi jejich hlavní výhodu patří skvělé oholení, které je doslova srovnatelné s žiletkou. Zároveň však jsou šetrné k pokožce pleti, a proto je mají rádi většinou muži s citlivější tváří. Rozhodujícím faktorem pro koupi může být i jejich přesnost – zařízení máte vždy 100 % pod kontrolou a nestane se vám, že byste si oholili více, než byste chtěli.

Opatrní s výběrem planžetového strojku by měli být muži s výraznými konturami v obličeji a s jemnými vousy.

Mezi kvalitní značky, které to s planžetovými stojky umí, patří jednoznačně Braun, který má na trhu s tímto druhem zboží opravdu dlouholeté zkušenosti.

Frézkový holicí strojek

Frézkový holicí strojek má nejčastěji tři kulaté holicí prvky, které se pohybují v různých směrech. Jsou zpravidla upevněny na holicí hlavě, která je rovněž pohyblivá.

Tento druh strojku je vhodný pro muže, kteří nestojí o hladké oholení a zároveň se k holení nedostanou častěji, než párkrát do týdne (jestli vůbec). Díky rotačním hlavám se dokážou poprat i s vousy, které rostou nesouměrně, jsou tvrdé a husté.

Oproti planžetovým strojkům mají ještě tu výhodu, že jsou tišší.

Mezi největší prodejce frézkových holicích strojků patří jednoznačně značka Philips.

 

Porovnání holicích strojků

Jak vyplývá z obsahu výše, každý holicí strojek má své klady i zápory. Faktem zůstává, že jsou oba typy kvalitní a záleží jen na vaší osobní preferenci. Z toho důvodu vám na závěr přikládáme jednoduchý seznam, který vám finální výběr může ještě více ulehčit.


Planžetový holicí strojek bude vhodným řešením pokud:

  • -          Se holíte takřka denně
  • -          Vousy vám rostou rovně
  • -          Máte jemné nebo méně husté vousy
  • -          Máte rádi hladké oholení
  • -          Potřebujete přesnost
  • -          Nemáte výrazné kontury obličeje
  • -          Disponujete citlivou pokožkou
  • -          Jste zvyklí se holit lineárně (nahoru/dolů)


Frézkový holicí strojek bude vhodný v případě, že:

  • -          Se holíte nepravidelně
  • -          Vousy vám rostou různě
  • -          Máte tvrdé a husté vousy
  • -          Nepotřebujete hladké oholení
  • -          Máte výraznější rysy v obličeji
  • -          Disponujete odolnou pletí
  • -          Máte rádi krouživý pohyb při holení
  • -          Chcete tiché zařízení
]]>
Sat, 20 Feb 2021 18:30:58 +0000
<![CDATA[5 tipů na vánoční dárky]]> https://www.kuptotu.cz/blog/5titpunavanocnidarky/ Vybrat ten správný vánoční dárek může být pekelně těžké, obzvlášť v případě, když ze všech stran slyšíte, že nikdo nic nechce. Přesto všechno chcete svým blízkým udělat radost a praktický dárek může být tím, co by si vaši rodiče/prarodiče sami nepořídili, i když by jim mohl usnadnit spoustu práce.

 Rychlá navigace

 

Robotický vysavač

Pomocník v podobě robotického vysavače se vyplatí pořídit rodičům i prarodičům. Vybraný dárek se totiž postará o kompletní úklid podlahy, aniž by si u toho vaši blízcí namáhali jakkoliv záda. Většina robotických vysavačů navíc umí vysávat i mopovat, takže se opravdu není třeba o nic starat.

Výkonné sání zbaví podlahu nečistot, vlasů i chlupů z domácích mazlíčků a suchý mop efektivně setře jemný prach. Moderní robotický vysavač používá ke své práci laserové senzory, které mapují terén a jsou schopny vyhnout se předmětům nebo pádu ze schodů.

Závěrem se hodí vypíchnout ještě dálkové ovládání. Takže pokud vaši rodiče/prarodiče zapomenou vysavač zapnout, vy to bez problémů zvládnete i z druhého konce zeměkoule.

Výhody robotického vysavače:

  • -          Postarají se o vysávání i vytírání najednou
  • -          Jsou plně automatické
  • -          Dokážou podlahu desinfikovat
  • -          Ovládání úklidu pomocí mobilní aplikace
 

 

Pomalý hrnec

Pomalý hrnec je skvělý dárek pro každého, kdo chce vařit efektivně a zdravě. Svého majitele potěší tím, že k přípravě jídla nepotřebuje žádný tuk a potravinám zanechává maximum výživných hodnot. Díky svému rovnoměrnému systému pečení se jídlo v něm nikdy nespálí a zároveň ani nevysuší.

pomalém hrnci můžete navíc připravit široké spektrum pokrmů. Tak například v něm uvaříte polévky a guláš, opečete maso nebo zhotovíte dušenou zeleninu.

Výhody pomalého hrnce:

  • -          Úspora času a peněz
  • -          Zdravé vaření
  • -          Vhodné pro lidi, kteří mají dietu
  • -          Jídlo se v něm nikdy nepřipálí a nevysuší
 

 

Elektrický zubní kartáček

Ačkoliv se může zdát dárek v podobě elektrického zubního kartáčku zvláštní, věřte, že udělá mnoho radosti. Jedná se totiž o parádního společníka, který vám zajistí zdravé zuby a dásně.

Elektrický zubní kartáček perfektně odstraňuje zubní plak a předchází tak velmi nepříjemnému zánětu dásní. Kvalitní kartáček rovněž nabízí několik režimů čištění (běžné, bělící, masážní atd.). Parádní je i funkce časovače, který hlídá dobu čištění, a možnost vzít si ho i na cesty (baterie totiž vydrží i 30 dní)

Výhody elektrického zubního kartáčku:

  • -          Šetrné a jemné čištění
  • -          Hlavice perfektně kopíruje tvar zubů
  • -          Nižší spotřeba zubní pasty
  • -          Dlouhá výdrž baterie
 

 

Tyčový vysavač

Pokud si vaše rodina nerozumí s mobilními aplikacemi, mohli byste jim věnovat vysavač tyčový. Ten se blíží klasickému vysavači, nabízí však celou řadu funkcí navíc.

Hned na začátku je třeba zmínit, že jsou oproti jiným vysavačům tišší, takže během vysávání jeho majitel zvládne i sledovat televizi, nebo poslouchat hudbu. Díky tomu, že nemají žádnou šňůru, nepřekáží a může se s nimi bez problémů manipulovat.

Skvělá je i možnost vyjmutí části vysavače, díky čemuž se může použít pro ruční vysávání. Majitelé domácích zvířat rovněž ocení speciální kartáč na chlupy a LED systém, s kterým objevíte i ty nemenší drobky.

Výhody tyčového vysavače:

  • -          Na jedno nabití vydrží skoro hodinu
  • -          Využijete ho i pro ruční vysávání
  • -          Nemá šňůry, do kterých by se zamotával
  • -          Je tichý
 
 

 

Odšťavňovač

Doby, kdy jste museli pro pár kapek šťávy mačkat půl den 10 kilo jablek, jsou už naštěstí pryč. Výrobci pokročili a nyní jsou schopni dodat zboží, které si zamiluje každý milovník zdravého stravování.

Odšťavňovač nabízí skvělou příležitost, jak do svého těla dostat nálož minerálů a vitaminů. Pokud chcete svým rodičům nebo prarodičům dopřát každý den porci zdraví, určitě byste měli nákup odšťavňovače zvážit.

Moderní spotřebiče dnes navíc nabízí možnost nastavení si hustoty šťávy, takže si svůj nápoj zhotoví každý podle toho, co mu nejvíc vyhovuje. Skvělá je i možnost odšťavnit měkké i tvrdé plody a speciální nastavení pro výrobu zmrzliny (kterou ocení převážně děti a vnoučata!).

Výhody odšťavňovače:

  • -          Filtr na nastavení hustoty šťávy
  • -          Dokáže odšťavnit měkké i tvrdé plody
  • -          Umožňuje nastavení pro zmrzlinu
  • -          Moderní odšťavňovače dostanou z plodů maximum šťávy
 

 

]]>
Sat, 05 Dec 2020 14:45:06 +0000
<![CDATA[Jak si připravit tu nejlepší kávu z pohodlí vlastního domova?]]> https://www.kuptotu.cz/blog/Jakpripravittunejlepsikavuzpohodlidomova/ Rychlá navigace:
 

KÁVOVAR NA PŘEKAPÁVANOU KÁVU

Chcete-li si doma připravit dobrou kávu, ale zároveň nechcete utrácet desetitisíce za profesionální kávovar, určitě by se vám mohl zalíbit kávovar na překapávanou kávu.

Cenově se jedná o nenáročného společníka, který dokáže připravit větší množství kávy (což se hodí každému, kdo si ji rád bere i s sebou). K provozu se používá mletá káva. Kávovar na překapávanou kávu však neobsahuje mlýnek, takže je třeba předtím kávu namlít a poté nasypat. Horká voda následně protéká přes papírový filtr nebo sítko, kde se zachycuje kávová sedlina.

Oproti běžnému espressu je káva víc nahořklá a řidší.

Pozitiva:

  • -          Nízká cena
  • -          Kompaktní rozměry
  • -          Menší síla připravené kávy

Negativa:

  • -          Kávu je třeba pomlít

KÁVOVAR NA KAPSLE

Další ekonomicky nenáročnou možností je koupě kávovaru na kapsle. Ten se hodí pro lidi, kteří neradi čekají a kávu pijí pouze příležitostně.

Ovládání kávovaru na kapsle je extrémně jednoduché. Stačí počkat do doby, než se nahřeje voda, vložit kapsli a zmáčknout příslušné tlačítko. Výhodou kapslí je rovněž fakt, že káva v nich ukrytá je vždy čerstvá, takže se nemusíte obávat předčasné oxidace a ztrátě chuti.

Kávovar na kapsle vám kromě standardního espressa připraví i latte macchiato nebo cappuccino. Rodiny s dětmi také potěší, že si mohou zakoupit kapsle určené pro přípravu horké čokolady nebo kakaa.

Pozitiva:

  • -          Rychlost přípravy
  • -          Kompaktní rozměry
  • -          Široké spektrum druhů káv
  • -          Možnost koupit kapsle i na horkou čokoládu nebo kakao

Negativa:

  • -          Náklady na nákup kapslí

AUTOMATICKÝ KÁVOVAR

Patříte-li mezi poctivé kávomilce, budete pravděpodobně hledat něco trochu profesionálnějšího. Právě pro takové nadšence jsou vyrobené automatické kávovary.

Plně automatický kávovar je vybavený mlýnkem na kávu, kterou těsně před spuštěním procesu sám namele. Díky tomu se v kávě odrazí vždy dokonalá čerstvost, chuť i aroma. Některé automatické kávovary se prodávají se zásobníkem na mléko, takže si kromě výborného espressa užijete i latte macchiato nebo cappuccino. Vše se navíc provádí automaticky a vy musíte pouze zmáčknout příslušené tlačítko na displeji zařízení nebo telefonu.

Pozitiva:

  • -          Připraví exkluzivní espresso
  • -          Rychlá příprava
  • -          Kompaktní rozměry
  • -          Jednoduché ovládání
  • -          Samy se opláchnou a pročistí
  • -          Ovládání na dálku pomocí Bluetooth

Negativa:

  • -          Vyšší cena

DALŠÍ PŘÍSLUŠENSTVÍ

Samotnou koupí kávovaru to končit nemusí. Pokud nemáte doma zrovna automatický nebo pákový kávovar, určitě se vám bude hodit napěňovač mléka nebo kávomlýnek, který vám prožitek z kávy znásobí.

Napěňovač mléka

 Káva s našlehaným mlékem je jednoduše fantastická! V mžiku si tak i z obyčejné překapávané kávy můžete vytvořit vlastní cappuccino nebo latté. Napěňovač mléka má většinou hned několik funkcí – šlehání mléka za studena, šlehání mléka za tepla a obyčejné ohřátí. Díky tomu vykouzlíte vlastní varianty letních i zimních nápojů!

Kávomlýnek

Kávomlýnek se hodí převážně těm, kteří mají doma kávovar na překapávanou kávu. Pokud chcete z chuti kávy vytěžit to nejlepší, měli byste si pořídit kávomlýnek, který vám kávu namele podle hrubosti. Takto připravená káva je potom buď silnější (pokud je namleta najemno) nebo slabší (pokud je namleta nahrubo).

]]>
Sun, 22 Nov 2020 16:01:06 +0000
<![CDATA[Jak vybrat nejlepší sušičku prádla? Poradíme vám!]]> https://www.kuptotu.cz/blog/Jakvybratnejlepsisusickupradla/ Rychlá navigace:

 

Výhody sušičky prádla

Sušička prádla zdomácněla již v mnoha rodinách. Její výhody jsou totiž dechberoucí. Nejen, že ušetříte místo, protože už nebudete potřebovat nikde instalovat sušák, ale hlavně s ní bez problémů usušíte takřka cokoliv. Skvěle vám pomůže při sušení tenisek, plyšových mazlíků vašich ratolestí nebo těžko udržovaných svetříků. To však není zdaleka vše! Sušička prádla zbaví vaše oblečení alergenů a v případě, že máte doma i chlupatá zvířata, odchlupatí oblečení mnohonásobně lépe než obyčejný váleček.

 

Porovnání sušičky 2v1 a samostatně stojící

Pokud se rozhodnete pro koupi sušičky prádla, určitě budete na začátku zvažovat, jestli vyberete samostatně stojící spotřebič, nebo takzvaný 2v1 (jeden spotřebič na praní a sušení zároveň).

Hlavní výhoda kombinovaného spotřebiče tkví v jeho skladnosti. Hodí se tedy pro domácnosti, které si nemohou dovolit sušičku postavit na již ustavenou pračku. Musíte ale počítat s tím, že vám takový spotřebič zvýší náklady na vodu. Nevýhodou je také nižší kapacita sušícího prádla (pravděpodobně budete muset sušičku 2v1 zapínat dvakrát a mokré prádlo v mezičase někde uskladnit).

Samostatně stojící sušička prádla je rychlá a zvládne usušit celý obsah vyprané pračky. Ve většině případů navíc prádlo vyndané ze sušičky nemusíte ani žehlit, stačí jej pouze složit a uklidit do skříně. Absolutně bezkonkurenční je schopnost z prádla odstranit vlasy, chlupy a žmolky, díky čemuž i starší prádlo vypadá déle jako nové.

 

 

Rozdělení podle odvodu horkého vzduchu

 

Kondenzační sušičky s topným tělesem

Kondenzační sušička s topným tělesem ohřívá vzduch pomocí topného tělesa. Její hlavní výhodou je nižší pořizovací cena a rychlost sušení. Na druhou stranu musíte počítat s vyššími náklady na provoz. Z toho důvodu je taková sušička vhodná pro lidi, kteří jsou sami nebo perou pouze příležitostně.

Pozitiva:

  • - Rychlost sušení
  • - Nižší pořizovací cena

Negativa:

  • - Vyšší náklady na provoz
 

Sušičky s tepelným čerpadlem

Modernějším řešením je sušička s tepelným čerpadlem. Zde se totiž horký vzduch opět chladí a je použit na další provoz. Takto nastavený cyklus přináší majitelům obrovskou úsporu ve spotřebě. Mnozí rovněž ocení i šetrnější práci, s kterou zvládnete usušit i jemnější materiály.

Pozitiva:

  • - Energetická úspora
  • - Možnost použití i na jemnější tkaniny

Negativa:

  • - Pravidelná výměna filtru

 

Ventilační sušičky

Ventilační sušička prádla nasává vzduch, následně jej ohřeje, nechá nasát vlhkost, kterou nakonec vypustí ven. Kvůli poslední fázi je tedy nutné zavést "výfukovou" trubici ven z domova. Kromě této drobnosti je ale sušička výrazně úsporná.

Pozitiva:

  • - Nižší pořizovací náklady
  • - Velká úspora energie

Negativa:

  • - Nutnost zajistit odvětrávání
 

 

Náklady spojené se sušičkou prádla

Před nákupem vlastní sušičky prádla je třeba zvážit její energetickou náročnost. Už samotný ohřev vzduchu je dosti náročný proces, a proto se vyplatí investovat minimálně do energetické třídy A++.

Vždy byste však měli pamatovat na to, že spotřeba sušičky se také odvíjí od mokrosti vloženého prádla. Pokud máte v domácnosti starou pračku, která vám prádlo nezvládne pořádně vyždímat, měli byste zvážit, jestli nezačít s koupí tohoto spotřebiče jako první.

 

]]>
Tue, 17 Nov 2020 16:15:11 +0000