0

Ve Vašem seznamu přání nemáte žádné položky.

Košík
0,00 Kč
Jak vybrat smoothie mixér

Pokud ve vaší domácnosti tento praktický pomocník chybí, poradíme vám, jak vybrat ten, který bude vyhovovat vašim potřebám a nezklame vás ani při intenzivním používání.

Rychlá navigace:

 

Rozdíl mezi klasickým a smoothie mixérem

Máte ve své rodině ponorný nebo stolní mixér a kladete si otázku, proč kupovat další? Ačkoli se může zdát, že vám tyto dva přístroje dostatečně poslouží i při výrobě smoothie, není tomu tak.

Ponorný mixér si totiž poradí pouze s menším množstvím měkčích druhů ovoce nebo zeleniny. Stolní mixér je zase nepraktický ve své velikosti a uspořádání jeho čepelí nemusí zvládnout extrahovat živiny z tvrdých plodů, tak jako to dokáže smoothie mixér.

Hlavní výhody smoothie mixéru:

  • -          Praktický
  • -          Kompaktní
  • -          Lehce se s ním manipuluje
  • -          Jeho čistění je velice snadné
  • -          Výkon a rychlost je nesrovnatelná s ostatními

 

CATLER PB 4011

 

Klíčový je výkon

Nechcete-li u výběru smoothie mixéru strávit mnoho času, doporučujeme vybírat podle toho nejdůležitějšího – výkonu. U něj platí, že čím větší výkon, tím dostanete i spolehlivější mixér.

Pro občasné používání

Chcete-li si nápoj bohatý na vitaminy dopřát jen občas, poohlédněte se po mixéru s výkonem 250–400 W. Ty zvládnou výborně připravit smoothie z měkčích druhů ovoce a zeleniny. S trochou víc úsilí zpracují i tvrdší dužiny a slupky, ale pravděpodobně nedostanete úplně hladký výsledek.

Pro pravidelné smoothie strávníky

Máte-li smoothie opravdu rádi, mohl by vám vyhovovat přístroj s výkonem 500–1 000 W. U takového smoothie mixéru budete mít jistotu, že umixuje i zmrzlé ovoce, které se perfektně hodí pro letní měsíce.

Pro náročné

Smoothie mixéry s výkonem 1 000 W a víc patří mezi nejvýkonnější. Bez problémů zvládnou rozmixovat ořechy, semínka, slupky a mají funkci drcení ledu. Fungují rychle, bezpečně a můžete s nimi pracovat bez přestání.

 

DOMO DO492BL 

 

Rychlost

O tom, za jak dlouho dokáže mixér vložený obsah rozmixovat, rozhodují jeho otáčky. Pokud v tomto ohledu chcete opravdu rychlý výsledek, doporučujeme modely s rychlostí okolo 20 000 otáček/minutu.

Moderní mixéry navíc mají hned několik rychlostí mixování, což nabízí vítaný komfort, který zároveň prodlužuje životnost spotřebiče.

 

SBL 3201GR

 

Materiál

Materiál, z kterého je vyrobena nádoba a tělo, rozhoduje o tom, jak bude zařízení náchylné k pigmentaci a poškození.

Materiál nádoby

Mezi nejčastěji volené varianty patří smoothie mixéry s nádobou ze skla. Tento materiál je vizuálně příjemný, snadný na údržbu a nepodléhá pigmentaci. Na druhou stranu s ním ale musíte zacházet opatrně, protože stačí jeden pád a nádoba může putovat rovnou do koše.

Další možností je vybrat nádobu z plastu. Plast je lehký, vyniká odolností, ale u levnějších modelů se velmi rychle zabarví od ovoce a zeleniny.

Jako poslední se nabízí Tritan – jedná se o vysoce kvalitní materiál, který vyniká tím, že nezachytává pachy a neovlivňuje chuť smoothie nápoje.

Materiál těla

Těla mixérů jsou nejčastěji vyráběna z plastu, nebo nerezu. Plastové tělo najdete většinou o slabších spotřebičů, kde se neočekává vysoké zatížení. Z nerezové oceli se vyrábí, dražší, stabilnější a hlavně výkonnější smoothie mixéry.

 

SENCOR SBL 7175RS

 

Bezpečnostní prvky

Posledním zajímavým detailem může být pro nakupující nabídka bezpečnostních prvků. Pokročilé smoothie mixéry disponují například bezpečnostní a tepelnou pojistkou či stabilizačními protiskluzovými nožičkami.

 

SENCOR SNB 6600BK

Nepropásněte naše akce a slevy

Přihlašte se k odběru našeho zpravodaje.

1