0

Ve Vašem seznamu přání nemáte žádné položky.

Košík
0,00 Kč
Podle čeho vybrat nový vysavač?

Výběr podle typu vysavače

Bezsáčkové vysavače

Bezsáčkové vysavače jsou pomyslným nástupem klasickým vysavačů. Veškeré nečistoty jsou zde uchovány v nádobě, kterou je třeba jednou za čas umýt. Nespornou výhodou bezsáčkových vysavačů je fakt, že se vyhnete dodatečným výdajům, které byste měli v případě sáčkových vysavačů.

Máte ve své rodině domácí mazlíčky či děti? Vybírejte bezsáčkový vysavač s HEPA filtrem a cyklónovou technologií. Ta zajistí dokonalé oddělení prachových částic od silného proudu vzduchu a uskladní je ve speciální nádobě.

 

Kdo bude mít z bezsáčkového vysavače největší radost?

Pokud se u vás doma střídají různé druhy podlah a koberců, potřebujete vysavač, který má už v základním balení bohaté příslušenství a zároveň umožňuje regulovat výkon podle typu vysávaného povrchu. Na důkladné vysávání koberců do hloubky si zatím tyčové ani robotické vysavače netroufají. Výhodou je bohatý výběr podlahových vysavačů a i napříč tomu, že jde o tradiční konstrukci, výrobci si dávají záležet na vylepšeních.

Pozitiva:

  • -          Skvělý výkon
  • -          Bez nutnosti kupování náhradních sáčků

 

Vždy je však třeba počítat s tím, že bezsáčkové vysavače mají náročnější údržbu. 

Tyčové vysavače

Tyčové vysavače jsou lehké, snadno se s nimi pracuje a nijak nehyzdí vzhled interiéru. K jejich největším přednostem patří možnost složení na poloviční výšku a úctyhodné množství rozličných provedení. Vybrat si tak můžete například z akumulátorové verze, která vás nijak nebude omezovat v pohybu, nebo síťové. Ve všech případech vám ale tento vysavač precizně vysaje schody, pavučiny na stropě či těžce dostupná místa.


Kdo bude mít z tyčového vysavače největší radost?

Máte doma malé dítě, které dokáže za den vyprodukovat množství drobků? Nebo domácí zvíře, které líná? Bydlíte v menším bytě? Tyčový vysavač vás nenechá ve štychu – je pohotový a čeká na splnění svojí úlohy přímo na dosah vaší ruky. 

Pozitiva:

  • -          Snadná manipulace
  • -          Výborná skladnost

 

V případě akumulátorových vysavačů nesmíte zapomenout na pravidelné dobíjení. 

Robotické vysavače

Chtěli byste se vysávání ideálně úplně zbavit? Pak byste mohli vsadit na robotický vysavač. Dnešní automatičtí pomocníky dokážou efektivně rozpoznat výškové převýšení, spustit se na dálku či najít nejkratší cestu k dokovací stanici. Mezi jejich hlavní výhodu patří bezesporu pohodlné ovládání skrz mobilní aplikaci a fakt, že vám kvalitnější roboti bez problémů i vytřou!


Kdo bude mít z robotického vysavače největší radost? 

Pro každého, kdo už nechce s vysáváním ztrácet drahocenný čas.

Pozitiva:

  • -          Ovládání vysávacího cyklu z mobilní aplikace
  • -          Vysavač nepotřebuje vaše zapojení
  • -          Robotické vysavače nejen vysávají, ale i umývají podlahu

 

Bohužel všechny parádní funkce, které robotický vysavač má, jsou vykoupeny vyšší pořizovací cenou. 

Příkon a výkon

Vybrali jste si typ vysavače a nyní rozmýšlíte nad konkrétním produktem? Pak vám mohou v rozhodování pomoci další parametry v podobě příkon a výkonu.

Sací výkon je hodnota, která udává sílu vysávání, což znamená, že toto číslo chcete vidět co nejvyšší. Oproti tomu sací příkon určuje spotřebu vysavače – čím nižší bude číslo na štítku, tím nižší bude spotřeba elektřiny.

Standardní příslušenství

Většina vysavačů obsahuje i bohaté příslušenství, které vám může vysávání podstatně dost ulehčit.

Nejčastěji pak spolu se samotným vysavačem dostanete:

  • -          Turbokartáč
  • -          Hubici určenou na různorodé povrchy
  • -          Teleskopickou vysouvací rukojeť

 

TIP NA ZÁVĚR

Pokud si vybíráte vysavač s napájecím kabelem, vždy se ujistěte, že je dostatečně dlouhý. Předejdete tak neustálému přepojování z jedné zásuvky do druhé.

Nepropásněte naše akce a slevy

Přihlašte se k odběru našeho zpravodaje.

1